İstanbul PERDER Üyelerinden, “Yonca Gıda”tesislerine ziyaret

  • 01/10/2018

İstanbul PERDER üyeleri iş ortaklarının üretim süreçlerinin, fabrika standartlarının yerinde görülmesi’ adına Manisa’nın köklü firmalarından olan Yonca Gıda fabrikasını ziyaret etti.


İstanbul PERDER üye ve satınalma yöneticilerinin katılım sağladığı iki günlük program, Manisa'nın organize sanayi bölgesinde bulunan Yonca Gıda merkezinde alınan kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından Yonca Gıda  Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait C. Türek, işletmeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Sn. Türek, Yonca Gıda'nın  1981 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulduğunu, tüm sektörler arasında Türkiye'nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu'ndan biri olduğunu aktardı. Sn Türek, geçtiğimiz yıl 80 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, bu yıl ise ihracatlarının  100 milyon doları aştığını ;İç pazarda da bu işbirliklerini güçlendirmek istediklerini söyledi.  Yonca Gıda ailesi olarak İstanbul PERDER üyelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından İstanbul PERDER Başkanı Ramazan Ulu'ya söz verildi.  Sn Ulu "Manisa'nın önde gelen firmalarından biri olan Yonca Gıda'nın  misafiri olmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti. Yerel perakendeciler olarak bizler her zaman yerli üreticilerimizin yanındayız. İlişkilerimizi güçlendirmek ,tedarikçi firmalarımızla gerçek birer iş ortağı gibi çalışmak adına iletişimi daha çok güçlendirmeyi arzu ediyoruz. Bu nedenle üretim tesislerini gezmek, yerinde incelemek bizler için çok önemli. Bu anlamda bizlere sonuna kadar kapılarını açan, bizleri en iyi şekilde ağırlayan Yonca Gıda ailesine teşekkür ederim, dedi.  Konuşmaların ve sunumun ardından teşekkür plaketleri takdim edilerek, fabrika gezisine geçildi.

Gezide, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yaklaşık 60.000 m² alanda kurulu olan yağ tesisleri, Karaağaçlı bölgesinde yer alan konserve ve sos işletmesi, Saruhanlı bölgesinde bulunan turşu işletmeleri gezildi. Gezi esnasında Yonca Gıda yöneticileri tüm üretim süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Organizasyonun ilk günü, akşam hep birlikte yenilen yemek ile son buldu.

Programın ikinci günü ise,İstanbul PERDER Üyeleri tarafından gerçekleştirilen üye toplantısı ile başladı. Toplantıda sektörün mevcut sıkıntılarının istişaresi gerçekleştirildi. Yılbaşı itibariyle uygulamaya alınacak olan ücretli poşet satışı hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan yerli ve yerel üretim uygulamasının detayları aktarıldı. Son olarak da 11/12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yerli Market Haftası Fuarı hakkında bilgi verildi.

Ardından  Manisa'nın Muradiye ilçesine 2010 yılında 1000 dönüm arazi üzerine doğal peynir ve tereyağı üretimi yapmak amacıyla kurulu olan Hasan Türek Çiftliği ziyaret edildi. Program, Manisa şehir gezisi yapılarak  son buldu.