Şubat 2012 Etkin Mağaza ve İnsan Yönetimi Semineri verildi.

İstanbul Perder, 2012 yılı eğitim programına Şubat 2012 tarihinde TPF (Türkiye Perakendeciler Federasyonu) ile yapmış olduğu işbirliğiyle start verdi.

İstanbul Perder, 2012 yılı eğitim programına  Şubat 2012 tarihinde  TPF (Türkiye Perakendeciler Federasyonu) ile yapmış olduğu işbirliğiyle start verdi.Etkin mağaza ve İnsan Yönetimi konu başlıklı semineri Lila Kağıt sponsorluğunda akademisyen Yılmaz Pekmezcan tarafından mağaza müdürleri ve insan kaynakları temsilcilerinin katılımıyla dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Perakende sektörünün gelişim dinamiklerinin neler olduğu ve yakın gelecekte Türkiye perakendesinin gelişim süreçleri, mağaza, çalışan ve müşterileriyle ilgili konularda etkin bir yönetim sergileyebilmek için önemli olan unsurların neler olduğu hakkında bilgilendirilen katılımcılar gün boyu devam eden eğitimi yoğun bir ilgiyle takip ettiler. Perakende sektörünün zorluklarıyla baş ederken, aynı zamanda yönetsel olarak ta liderlik vasıfları elde edilerek, hem perakende sektöründe hem de yaşamın her alanında çok önemli kariyer basamaklarının nasıl elde edilebileceğini vurgulayan Pekmezcan, bu işin gerçek anlamda bir meslek olduğunu, yöneticilerin yaptıkları işe çok önem vererek mağazalarını ve perakendenin en önemli unsuru olan “insan” ı etkin bir biçimde yönetebilmenin ayrıntılarını paylaştı.

Katılımcıların memnun olarak ayrıldığı gözlenen bir günlük eğitimde ayrıca, değişen alışveriş kültüründen müşteri davranışlarının analizine, çalışan ve müşteri mutluluğundan mağaza verimliliğine, iç iletişimden algı yönetimine kadar birçok konuya değinildi.