İstanbul PERDER üyeleri, Keskinoğlu Şirketler Grubu üretim tesislerini ziyaret etti.
Çocuklarına taze yumurta yedirme sevdasından doğan şirket; Keskinoğlu İstanbul PERDER üyeleri, Keskinoğlu Şirketler Grubu üretim tesislerini ziyaret etti.
Çocuklarına taze yumurta yedirme sevdasından doğan şirket; Keskinoğlu
İstanbul PERDER üyeleri, Keskinoğlu Şirketler Grubu üretim tesislerini ziyaret etti.
İstanbul PERDER üyeleri, 19 Eylül 2012 tarihinde Keskinoğlu’nun Akhisar’da bulunan üretim tesislerini ziyaret etti. Kesimhane, merkez tesisi, Rahmiye tesisleri, Ravika dolum tesisleri, ileri işlem tesisi, pastorize yumurta tesisi ve Ravika Köyü’nü ziyaret eden katılımcılar; tavuk, yumurta ve zeytinyağı gibi ürünlerin hangi aşamalardan geçerek tüketiciye sunulduğunu yerinde incelediler. PERDER üyeleri, Keskinoğlu Şirketler Grubu yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Keskinoğlu, Keskin Keskinoğlu ve İsmail Keskinoğlu’nun liderliğinde tesisleri gruplar halinde gezerek, ürün ve üretim ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Tesis gezisi öncesi şirketin kuruluş hikâyesini anlatan Hamit Keskinoğlu, 101 yaşında ölen dedeleri İsmail Keskinoğlu’nun kendilerine bıraktığı mirası yeni kuşaklar olarak yaşatacaklarına vurgu yaptı. Hamit Keskinoğlu’nun ifadeleriyle Keskinoğlu’nun doğuşu:
“Bir gün eve Denizli horozu ve tavuk getiriliyor. Daha sonra dört tane tavukdedemin komşusunun tarlasına yumurtluyor. Dedem bir dört tavuk daha alıyor. Dört tavuk dört tavuk derken, 30 tane tavuğu oluyor rahmetli dedemin. Artık bu tavuklar yavaş yavaş yumurtlamaya başlıyor. Fazla fazla yumurtlayınca, dedem bu yumurtaları yandaki komşulara dağıtmaya başlıyor. Sonra, serde ticaret var tabi… Dağıt dağıt nereye kadar, bari biz bunları satalım diyor veyumurtaları komşulara satmaya başlıyor. O zamanlar 1 yumurta 1 lira, 1 civciv 100 lira. Amcam o zamanlar ortaokul, babam ilkokul çağlarında. Neden biz civciv üretmiyoruz diyorlar. Sonra Devlet Yetiştirme Çiftliği’nde bir tane kuluçka makinesi görüyorlar. Rahmetli dedem, amcamı okuldan alarak “okumakla adam olunmaz gel beraber kuluçka makinesi yapalım” diyor. Dedem amcamla beraber kuluçka makinesi yapıyor. Kuluçka makinesi yaptıktak sonra 400 tane yumurta basılıyor. Dedem diyor ki; bu 400 tane yumurtadan 1 tane çıkarsa biz bu işe Bismillahhirrahmanirrahim diyeceğiz. Akhisar’da herkes, Keskinoğlu yine akıl dışı işlerle uğraşıyor diye konuşuyor. 400 tane yumurtadan az bir civciv yani 15 tane civciv alınıyor. Sonra dedem diyor ki; neden bizim yumurtalardan civciv çıkmıyor. Meğer hep yumurtlasın diye dişi almış. Hiç horoz yok. Bu sefer babamı da okuldan alıyor. Babam da köylerden döllü yumurta topluyor. Dedemin çocuklarına taze yumurta yedirme sevdasıyla başlayan hikâye şu anda dedemden bize miras. Biz de bu mirası Keskinoğlu Şirketler Grubu olarak devam ettirip, yerli zincirler kanalıyla ev tüketimine sunmaya çalışıyoruz. Rahmetli dededem, biz küçükken hep bize ticareti anlatırdı. Oğlum derdi, ticaret dombayla kuşun ilişkisidir. Dombay hepinizin bildiği gibi manda. Manda çamurda yuvarlandığı için mandanın sırtı çamur olur. Çamurun içindeki keneler mandanın sırtına yapışır. Mandanın sırtındaki keneleri yemek için mandaya kuş sürüsü konar. Kuşun tırnakları battığı halde manda asla kuyruğuyla vurmaz. Çünkü madanın sırtındaki kenelr temizlenir. Kuşun da karnı doyar. Bu ilişkide olduğu gibi, mutluluğun ve verimin sağlandığı her ortam süreci iyileştirir.”
2013 yılının Keskinoğlu’nun kuruluşunun 50.yıldönümü olduğunu söyleyen Hamit Keskinoğlu, Türkiye’de aile şirketlerinin 50 yıl ayakta kalmasının sık rastlanan bir durum olmadığını ifade etti. Üretimde sevgi ve ruhun önemine işaret eden Hamit Keskinoğlu, “Baktığımız zaman yumurta, piliç, zeytinyağı ileri işlenmiş ürünler. Ben şuna inanıyorum; ne kadar iyi hammadde olursa olsun, ruhunuzu ve sevginizikattığınız zaman daha lezzetli ürünler sunabilirsiniz. Bizim tüm ürünlerimizde, üretim ekibimizin sevgisi ve ruhu var. Ayrıca, kendi çocuklarımıza yediremeyeceğimiz hiçbir ürünü, Keskinoğlu üretim tesislerinden dışarı çıkarmıyoruz.
Tesis gezilerinin ardından Ravika Köyü’nde düzenlenen akşam yemeğinde PERDER üyeleri ve şirket yöneticileri yeniden bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan İstanbul PERDER Başkanı İhsan Biçen, misafirperverliklerinden dolayı Keskinoğlu ailesine teşekkür etti. Biçen, yerli zincirler olarak yerli üreticileri her zaman desteklerdiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Biçen, daha sonra Keskinoğlu yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu’na plaket takdim etti.